Titan
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Autentificare / Register
Luminos
Întunecat
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.
Codex Alimentarius
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Luminos
Întunecat
  • Autentificare
  • Register

D

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: D
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2506

Dezinfectare

= reducerea, prin folosirea agenţilor chimici şi/sau prin metode fizice, a numărului de microorganisme din mediu, la un nivel ce nu compromite siguranţa sau sănătatea alimentelor.

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: D
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2355

Defect

neîndeplinirea unei cerinţe referitoare la o utilizare intenţionată sau specificată. (SR EN ISO 9000:2006, Sisteme de management al calităţii. Principii fundamentale şi vocabular) Notă: Distincţia dintre conceptele de defect şi neconformitate este importantă deoarece aceasta are conotaţii legale, în special cele asociate problemelor referitoare la răspunderea juridică pentru produs. În consecinţă, termenul ‘defect’ ar trebui utilizat cu deosebită prudenţă. (SR EN ISO 9000:2006, Sisteme de management al calităţii. Principii fundamentale şi vocabular) - un defect (o neconformitate) apare într-o unitate de produs atunci când una sau mai multe caracteristici calitative nu îndeplinesc specificaţia calitativă stabilită. O unitate defectuoasă conţine unul sau mai multe defecte; (CAC/GL 50-2004);

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: D
10 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
3497

Depozit legume fructe

 

= unitate cu spatii si dotari adecvate pentru receptia legumelor si fructelor, provenite din unitati aprobate/autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, depozitarea si livrarea acestora catre alte unitati de procesare sau vanzare cu amanuntul

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: D
10 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
3638

Depozit peste si produse din peste

= unitate cu spatii si dotari adecvate pentru receptia pestelui si produselor din peste, provenite din unitati aprobate/autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, depozitarea si livrarea acestora catre alte unitati de procesare sau vanzare cu amanuntul

 

Pagina 1 din 2

  • 1
  • 2
Încarcă mai multe
Codex Alimentarius
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.