Titan
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Autentificare / Register
Luminos
Întunecat
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.
Codex Alimentarius
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Luminos
Întunecat
  • Autentificare
  • Register

R

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: R
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2986

Reacţie accidentală

= un agent biologic, chimic sau fizic din aliment sau starea alimentului ce poate avea efecte negative asupra sănătăţii

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: R
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
4326

Respectarea criteriilor microbiologice

=obţinerea rezultatelor satisfăcătoare sau acceptabile atunci când se testează valorile stabilite pentru aceste criterii prin prelevarea de probe, efectuarea de analize şi aplicarea de măsuri corective, în conformitate cu legislaţia în domeniul alimentar şi cu instrucţiunile date de către autorităţile competente; (Articolul 2(l) al Regulamentului (CE) nr. 2073/2005);

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: R
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2591

Risc

= inseamna o functie a probabilitatii unui efect negativ asupra sanatatii si gravitatea acelui efect, determinat de un pericol; sau probabilitatea apariţiei unui efect nociv pentru sănătate, precum şi severitatea acestui efect, ca urmare a expunerii la un pericol; Articolul 3(9) al Regulamentului (CE) nr. 178/2002);

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: R
10 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
4020

Retragere de pe piata

= operatorii cu activitate in domeniul alimentar trebuie sa realizeze retragerea de pe piata a alimentelor care nu sunt sigure si sa informeze consumatorul si autoritatea competenta locala despre motivele retragerii.

 

Pagina 1 din 3

  • 1
  • 2
  • 3
Încarcă mai multe
Codex Alimentarius
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.